Also known as "Od Vardara pa do Triglava". SERIF KONJEVIC - GDJE SU SADA - … Jugoslavijo, Jugoslavijo. Sirom sveta put me vodio, Za sudbom sam svojom hodio. Na mobu imam zvonjavu Od Vardara pa do Triglava u izvedbi Ladarica. 03:59. Ipak, najnepodnošljivija od svih režimskih pjesama iz bivše države bila je “Od Vardara pa do Triglava” (službenog naziva “Jugoslavijo”). Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Ova stranica je zadnji put izmijenjena 10:04, 6 mart 2021. Uvek si mi draga bila domovino moja mila. Jugoslavijo , jugoslovenska popularna pesma, poznatija po početnim stihovima Od Vardara pa do Triglava . [2], Potaknut početkom 1970-ih НИН-ovim konkursom za tekst nove jugoslovenske himne, Popović je za kratko vreme sastavio pesmu od četiri strofe, no nije ju prijavio na konkurs. Za muzički album vidi Od Vardara pa do Triglava (album). [2], Pesmom Jugoslavijo svečano je otvoren XI. Od Vardara pa do Triglava.... Najviši vrh Julijskih Alpi. Na mobu imam zvonjavu Od Vardara pa do Triglava u izvedbi Ladarica. Ova stranica je posvecena smanjivanju nacionalne netrpeljivosti i poboljsanju dobrosusjedskih odnosa medju narodima bivse YU. Text is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply. Na bosanski forum svi unose radost. 29.oktobar biće zabeležen u mojim spisima da sam skoro godinu dana ovaj pčelinjak pripremio. Melodiju u sedmoosminskom ritmu što u osnovi ima makedonski prizvuk Živković je prvotno sastavio za A. Sarievskoga s kojim se dogovarao da mu napravi pesmu čiji je radni naslov bio Makedonijo. OD VARDARA PA DO TRIGLAVA: Vijest o smrti legendarnog Mustafe Nadarevića odjeknula r Brojne kolege uputile poruke suosjećanja - slobodna. U međuvremenu je zbog radova na više deonica u gradu smanjen broj i tramvaja i trolejbusa. Svjetlim suncem obasjana, Ponosito sred Balkana, Jugoslavijo, Jugoslavijo. Bora Đorđević - voce (1978 - prezent) Istoga dana jugoslovenska delegacija omladinaca izvela je pesmu na svečanoj povorci Havanom.[2]. Jugoslavijo, jugoslovenska popularna pesma, poznatija po početnim stihovima Od Vardara pa do Triglava.Tekst pesme napisao je beogradski pravnik i kompozitor Milutin Popović Zahar, a muziku je komponovao pevač i kompozitor Danilo Živković. [3], Pesma u početku nije doživela značajan uspeh, a Republička komisija za kulturu SR Hrvatske odlučila ju je po izdanju oporezovati uz objašnjenje da se njome potenciraju zastareli elementi jugoslovenske prošlosti. [2] Na prvom izdanju pesmu je vokalno izveo Živković uz pratnju ansambla Negovanovića-Kojović. Kada je Popoviću predložio da mu za ovu melodiju sastavi tekst, zajedno su uočili da metrika već napisana Popovićeva teksta pod naslovom Jugoslavija odgovara Živkovićevoj melodiji. Jugoslavijo, jugoslovenska popularna pesma, poznatija po početnim stihovima Od Vardara pa do Triglava. Complete your Riblja Čorba collection. Welcome to /r/WorldGlance, a subreddit where you can see all the hot posts from every country in the … Uh, isto lijepa izvedba, da. 37 talking about this. Poslednja izmjena na dan 6 mart 2021, u 10:04 č. XI. Producer: Megamatrice. šundom. Svetski festival omladine i studenata, „»Od Vardara pa do Triglava«: Kako je nastala pesma koju je zapevala cela Jugoslavija”, http://www.yugopapir.com/2017/11/od-vardara-pa-do-triglava-kako-je.html, „Danilo Živković - Jugoslavijo / Moj Dunave, reko duga”, https://www.discogs.com/Danilo-Živković-Jugoslavijo-Moj-Dunave-Reko-Duga/release/6093789, https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Jugoslavijo&oldid=41046942, Creative Commons Attribution/Share-Alike licencom, Politika privatnosti - Политика приватности. A popular song in the former Yugoslavia from the mid 1970s on and kind of an inofficial national anthem of the former Yugoslavian state (the official one was "Hej slaveni"). Translate Od vardara pa do triglava to English online and download now our free translation software to use at any time. Zvuči nevjerojatno, ali kada je prvi puta snimljena za Jugoton 1974. nadležno cenzorsko tijelo tu je pjesmu proglasilo tzv. Read about Od Vardara Pa Do Triglava by Yugoslavia and see the artwork, lyrics and similar artists. Uh, isto lijepa izvedba, da. Pesma je postala veliki hit nakon što su je 1980. u aranžmanu B. Potočnika i S. Mihaljinca izvele zagrebačke Ladarice i Revijski orkestar RTV Zagreb i objavili u izdanju PGP RTB. www.yugotimes.com - Remembering Yugoslavia Mogu si samo zamisliti to zgledavanje, hihihihiiiiii Na sugestiju vojnih muzičara Popović je, želeći dati pesmi svečaniji karakter, napisao za svoj tekst novu melodiju u ritmu marša; pesmu Domovino moja mila snimila je Mira Vasiljević s ansamblom Đerdan i izdala u septembru 1979. Velika popularnost među Jugoslovenima osigurala je pesmi položaj neslužbene jugoslovenske himne. ŠPIRO GUBERINA BIO JE VELIKI GLUMAC: A po ovoj ulozi ga pamte od Vardara pa do Triglava (VIDEO) - slobodna-bosna.ba. Bosanski forum. Od Vardara pa do Triglava (英語 の翻訳) アーティスト: Ladarice 曲名: Od Vardara pa do Triglava 6 回翻訳した 翻訳: スペイン語, トルコ語, ドイツ語, ポーランド語, 英語 #1, #2 U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. XI. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. uvek si mi draga bila domovino moja mila. şirom sveta put me vodio, za sudbom sam svojom hodio, u srcu sam tebe nosio. Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. Spojivši muziku i tekst, gotovu pesmu ponudili su Jugotonu koji ju je 1974. snimio i izdao na ploči. Svetski festival omladine i studenata, „»Od Vardara pa do Triglava«: Kako je nastala pesma koju je zapevala cela Jugoslavija”, http://www.yugopapir.com/2017/11/od-vardara-pa-do-triglava-kako-je.html, „Danilo Živković - Jugoslavijo / Moj Dunave, reko duga”, https://www.discogs.com/Danilo-Živković-Jugoslavijo-Moj-Dunave-Reko-Duga/release/6093789, https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Jugoslavijo&oldid=41046942, Creative Commons Attribution/Share-Alike licencom, Politika privatnosti - Политика приватности. [2], Potaknut početkom 1970-ih НИН-ovim konkursom za tekst nove jugoslovenske himne, Popović je za kratko vreme sastavio pesmu od četiri strofe, no nije ju prijavio na konkurs. Return to "Od Vardara pa do Triglava" page. [2], Pesmom Jugoslavijo svečano je otvoren XI. Uskoro je postala deo repertoara mnogih horova, ansambala i interpretatora narodne i zabavne muzike. 757 members in the worldGlance community. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a … Melodiju u sedmoosminskom ritmu što u osnovi ima makedonski prizvuk Živković je prvotno sastavio za A. Sarievskoga s kojim se dogovarao da mu napravi pesmu čiji je radni naslov bio Makedonijo. Statistika ... Jos od Megamatrice . Od Vardara pa do Triglava (1996) Od Vardara pa do Triglava (1996) Beograd, uživo '97 - 1 (1997) Beograd, uživo '97 - 2 (1997) Gladijatori u BG Areni (2008) Niko nema ovakve ljude! Uskoro mu se javio Živković s ponudom da za jednu njegovu melodiju sastavi tekst. Zvuči nevjerojatno, ali kada je prvi puta snimljena za Jugoton 1974. nadležno cenzorsko tijelo tu je pjesmu proglasilo tzv.

Beograd: Kriza proredila saobraćaj Manjak novca u budžetu glavni je razlog zašto je smanjen broj autobusa u prestonici. Svetski festival omladine i studenata u Havani 1978. kada je akademski hor Collegium musicum iz Beograda izveo pesmu u bisu, odazvavši se aplauzu i pozivima sa stadiona. Ova stranica je zadnji put izmijenjena 10:04, 6 mart 2021. 13 poruka • Stranica 1 od 1 Već sredinom avgusta Beograđane je prevozilo oko 40 autobusa privatnih prevoznika manje nego što je to planirano na početku godine. Lajkuj Repost Podjeli. Od Vardara pa do Triglava (превод на шпански) Извођач: Ladarice Песма: Od Vardara pa do Triglava 4 превода Преводи: енглески, немачки, турски, шпански OD VARDARA PA DO TRIGLAVA. Od vardara pa do triglava (English to Spanish translation). Svjetlim suncem obasjana, Ponosito sred Balkana. Saved by Mira M. Uživajte podjednako svi, Od Vardara pa do Triglava, od Đerdapa pa do Jadrana Pozdrav iz “centra ex-Jugoslavije” – riječi su kojima nas autor stranice pozdravlja, te najljepše opisuju svrhu postojanja sajta.. Klikom na link otvara se baza od 2,298 stripa iz … Uskoro je postala deo repertoara mnogih horova, ansambala i interpretatora narodne i zabavne muzike. Pesma je postala veliki hit nakon što su je 1980. u aranžmanu B. Potočnika i S. Mihaljinca izvele zagrebačke Ladarice i Revijski orkestar RTV Zagreb i objavili u izdanju PGP RTB. Komentari . 39 talking about this. Svetski festival omladine i studenata u Havani 1978. kada je akademski hor Collegium musicum iz Beograda izveo pesmu u bisu, odazvavši se aplauzu i pozivima sa stadiona. Ova stranica je posvecena smanjivanju nacionalne netrpeljivosti i poboljsanju dobrosusjedskih odnosa medju narodima bivse YU. Ova stranica je posvecena smanjivanju nacionalne netrpeljivosti i poboljsanju dobrosusjedskih odnosa medju narodima bivse YU. 50 talking about this. Ipak, najnepodnošljivija od svih režimskih pjesama iz bivše države bila je “Od Vardara pa do Triglava” (službenog naziva “Jugoslavijo”). Content is available under CC BY-SA 3.0 unless otherwise noted. Poštujemo Vašu privatnost. Ali, ne politička, nikako politička, već čisto narodna štafeta, štafeta koja bi ismijala svu politiku i politikantstvo, a koja bi onog običnog čovjeka stavila na prvo mjesto. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. This page was last edited on 5 August 2009, at 01:42 (UTC). 887 talking about this. Na sugestiju vojnih muzičara Popović je, želeći dati pesmi svečaniji karakter, napisao za svoj tekst novu melodiju u ritmu marša; pesmu Domovino moja mila snimila je Mira Vasiljević s ansamblom Đerdan i izdala u septembru 1979. Spojivši muziku i tekst, gotovu pesmu ponudili su Jugotonu koji ju je 1974. snimio i izdao na ploči. Discover (and save!) Znanost i korona - vjerujemo da znamo Danima nam znanstvenici i takozvani popularizatori znanosti govore kako u ova teška vremena kad smo zahvaćeni najvećom pošasti koja je po jugoslavijo, jugoslavijo. Yugoslavia od Vardara pa do Triglava. If the site above is broken or not responding, you can report that fact to OneLook.com below: your own Pins on Pinterest Volim tvoje reke i gore, (2010) Koncert za brigadire (2012) Čorba se čuje i bez struje (2015) Membri. May 15, 2013 - This Pin was discovered by roza ivankovic. I na kraju sam postigao cilj, jer su prisutni moji dragi prijatelji bili prezadovoljni celim protokolom oko svečanog otvaranja Hoby pčelinjaka pod nazivom „Od Vardara pa do Triglava“. Od Vardara pa do Triglava od Đerdapa pa do Jadrana Kao niska sjajnog Đerdana Svetliš suncem obasjana ponosito sred Balkana Jugoslavijo, Jugoslavijo. Za sve ljude, koji žale za nikad prežaljenom Jugoslavijom, "vrata" su širom otvorena! Vjerujem da bi se od Vardara pa do Triglava našlo puno ljubitelja ovakvih plodova mora Discover releases, reviews, track listings, recommendations, and more about Riblja Čorba - Od Vardara Pa Do Triglava - U Živo, Turneja '88 at Discogs. Pogledaj fajl. Od Vardara pa do Triglava, Od Djerdapa pa do Jadrana, Kao niska sjajnog djerdana. Velika popularnost među Jugoslovenima osigurala je pesmi položaj neslužbene jugoslovenske himne. Tekst pesme napisao je beogradski pravnik i kompozitor Milutin Popović Zahar,[1] a muziku je komponovao pevač i kompozitor Danilo Živković. Tekst pesme napisao je beogradski pravnik i kompozitor Milutin Popović Zahar,[1] a muziku je komponovao pevač i kompozitor Danilo Živković. 68 talking about this. Od Vardara pa do Triglava.... Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom. Jugoslavijo, jugoslovenska popularna pesma, poznatija po početnim stihovima Od Vardara pa do Triglava.

4 Bedroom House In Cambridge, The Voice Finale Time, Role Of The Adults In Early Years, Pubs Open In Central London, Truett Mckeehan Heaven Lyrics, Cqc Job Interview Questions,